La fiscalia relaciona el diputat Xavier Crespo amb la màfia russa

  • Les sospites se centren en modificacions de projectes de centres comercials quan Crespo era batlle del municipi, segons La Vanguardia · El diputat de CiU nega cap cobrament de la xarxa

VilaWeb
Redacció
27.01.2013 - 09:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’operació policíaca contra la suposada màfia russa instal·lada principalment a Lloret de Mar posa ara l’atenció sobre el diputat de CiU i ex-batlle del municipi, Xavier Crespo. La fiscalia sospita d’unes modificacions de projectes de centres comercials que van beneficiar el clan dels Petrov, segons publica La Vanguardia. Crespo, per la seva banda, ha negat tots els fets. ‘No he rebut mai cap sobre, ni un euro. És una infàmia’, ha assegurat en declaracions a Rac1.

Per la seva banda, el Periódico explica avui que Crespo hauria pogut cobrar grans quantitats de diners de la màfia russa a canvi de proporcionar-li un tracte privilegiat en els tràmits consistorials. Segons fonts de la investigació consultades pel diari, la documentació confiscada i el testimoni d’una detinguda acrediten que Crespo va cobrar desenes de milers d’euros de la trama.

Detingut el president del Club d’Hoquei

La guàrdia civil va detenir ahir el president del Club d’Hoquei Lloret de Mar, Joan Perarnau Berruezo, en el marc de l’operació policíaca contra l’emblanquiment de capital vinculat a la màfia russa que va ser desarticulada divendres. La guàrdia civil també va detenir una segona persona, el cunyat del suposat cap de la trama a Lloret de Mar, Andrei Petrov. Aquestes dues detencions se sumen a les quatre que es van fer divendres. Segons la policia, el grup delictiu ha emblanquit 56 milions d’euros procedents d’organitzacions criminals. En el marc de l’operació també es va registrar l’ajuntament del municipi per buscar documentació relacionada amb permisos d’obres il·legals. 

El jutge de l’Audiència espanyola Eloy Velasco ha deixat en llibertat provisional la secretària d’Andrei Petrov, el principal detingut divendres en una operació policíaca a Lloret de Mar contra l’emblanquiment de capital vinculat a la màfia russa. Jessica Olguin ha passat a disposició judicial aquest dissabte. El jutge li ha retirat el passaport, li ha prohibit sortir de l’estat i tindrà vigilància policíaca perquè continua encausada per delictes d’emblanquiment de capital i falsedat documental, però no anirà a la presó tenint en compte que ha col·laborat amb la justícia i perquè té un fill lactant d’un mes. La resta de detinguts, Andrei Petrov, el seu pare Boris i l’arquitecta Pilar Gimeno declararan demà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any