La Revolta dels Enllaçats recull el darrer any de mobilitzacions a Mallorca

  • Tomeu Martí presenta el seu nou llibre, el qual repassa l'auge del moviment de defensa de la llengua catalana a través d'una crònica de les respostes massives a les agressions del govern Bauzá

VilaWeb
Redacció
24.01.2013 - 18:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’activista per la defensa de la llengua i cultura pròpies de Mallorca, Tomeu Martí i Florit (Palma, 1969), va presentar ahir a Can Alcover el seu nou llibre titulat ‘La revolta dels enllaçats’. L’escrit, dividit en quatre capítols, és un recull dels fets ocorreguts durant el darrer any a l’illa de Mallorca sobre als retrocessos promulgats pel Govern en relació al català. Una cronologia dels succeïts, una compilació d’articles d’opinió i diversos annexos documentals serveixen a Martí per a reflexar el que, segons l’autor, ha esdevingut “un any històric” de manifestacions de defensa “multitudinàries” de la llengua.

“Vaig plorar d’emoció mentre escrivia el llibre”, va reconèixer Martí durant la presentació, que va comptar amb els parlaments de la representant del col·lectiu Solidaris encausats de Bunyola, Esperança Mateu; la portaveu dels Joves per la Llengua, Maria Massanet; i la portaveu de Felanitx en Moviment, Maria Pizà. Totes elles van coincidir en definir el 2012 com un any molt important i que ha suposat un punt d’inflexió en els moviments a favor de la llengua catalana. 

Martí va repassar davant l’auditori de Can Alcover les principals accions públiques d’aquests darrers dotze mesos. Segons l’escriptor, “la manifestació del 25 de març” es va convertir en el tret de sortida a un seguit d’accions i moviments socials, entre els quals va destacar la campanya Enllaçats i la vaga del fam dels Jubilats per Mallorca Tomeu Amengual i Jaume Bonet. Tot plegat, per fer contrapès a les “agressions i despropòsits” de l’executiu de José Ramón Bauzá, que van culminar amb la modificació de la Llei de Funció Pública.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any