Un ex-diputat admet el pagament de sobresous a la cúpula del PP

  • Ho explica en un article que publica avui el diari El País • Segons El Mundo, la fundació del PSOE va pagar 600.000 euros a amics i familiars

VilaWeb
Redacció
21.01.2013 - 08:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cas Bárcenas acorrala cada vegada més el PP. Avui, per primera vegada, un ex-diputat del PP amb nom i cognoms admet moviments irregulars de diners i pagaments a la cúpula del partit. És Jorge Trías Sagnier, diputat del PP al congrés espanyol entre els anys 1996 i 2000. Trías admet en aquest article publicat al diari El País, titulat ‘¿Sombras o certezas?’ i signat per ell mateix, que els tresorers del PP pagaven sobresous de deu mil euros a la cúpula del PP.

Els diners, segons Trías, es lliuraven ‘en efectiu i en sobres’ i la quantitat era variable, segons el càrrec i les responsabilitats. En concret, Trías assenyala els ex-tresorers del PP Álvaro Lapuerta (entre el 1993 i el 2008) i Luis Bárcenas com a executors de ‘portar una comptabilitat B, tant de les donacions personalitzades com de les anònimes, i de determinar a qui i amb quins propòsits calia destinar aquests diners’. És a dir, ‘una llista de donants i receptors’.

‘Pel que jo vaig poder saber, sí que es donaven sobres amb diners en efectiu com a complement del sou que rebien alguns dirigents’, diu Trías a l’article. Sagnier diu tenir amistat amb Luis Bárcenas, l’ex-tresorer del PP que ha desfermat el cas d’ençà que es descobrí que havia arribat a amagar vint-i-dos milions d’euros a Suïssa. Bárcenas, de fet, ha estat una peça decisiva en les finances del PP durant més de vint anys. Arran del seu encausament en el cas Gürtel va ser apartat del càrrec.

A l’article, Trías Sagnier demana tant a Dolores de Cospedal com a Mariano Rajoy que, malgrat que hagin aturat la pràctica del repartiment de sobresous en sobres a la cúpula del partit, donin explicacions del cas i aportin tota la informació que en tinguin. De moment, els dirigents actuals del PP han negat rotundament que s’haguessin fet pagaments d’aquesta mena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any