Celrà organitza un acte de suport als ajuntaments sobiranistes denunciats

  • Diputats de la CUP, ERC i ICV i membres d'entitats independentistes participen en la trobada d'avui

VilaWeb
Redacció
18.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Celrà (Gironès) va ser el primer consistori que l’estat espanyol va denunciar per haver-se declarat territori català lliure i sobirà, amb una moció aprovada pel ple. L’ajuntament haurà de lliurar la informació que li sol·licita l’advocada de l’estat a Catalunya, dilluns al jutjat contenciós de Girona. Avui, a l’Ateneu es farà un acte de suport a tots els ajuntaments denunciats per haver aprovat mocions en favor de la sobirania de Catalunya. Hi ha confirmada l’assistència de diputats de la CUP, ERC i ICV, i també de membres de l’AMI i l’ANC.

A final d’any, l’estat espanyol va comunicar a l’Ajuntament de Celrà que l’havia denunciat per haver-se declarat territori català lliure i sobirà. Després, pobles com ara Espinelves (Osona) també han rebut denúncies semblants. En vist d’aquesta situació –que el batlle de Celrà, Dani Cornellà (CUP), qualifica d’ofensiva de l’estat contra Catalunya–, s’hi ha organitzat un acte de suport a tots els ajuntaments denunciats.

L’acte es fa avui a les set del vespre a l’Ateneu i és previst que hi intervinguin el diputat Quim Arrufat (CUP), Roger Torrent (ERC) i Marc Vidal (ICV). També hi seran presents membres de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC).

L’Ajuntament de Celrà, governat per la CUP i iCelrà, va ser un dels que van decidir de treballar tant el dia de la Hispanitat com el dia de la constitució espanyola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any