Hisenda contradiu l’advocat de Bárcenas i nega que s’acollís a l’amnistia fiscal

  • L'ex-tresorer del PP va 22 milions d'euros en comptes a Suïssa, buidats després de ser encausat en el cas Gürtel

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.01.2013 - 16:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Agència Tributària espanyola ha contradit l’advocat de l’ex-tresorer del PP Luís Bárcenas i ha dit que aquest no s’havia acollit a l’amnistia fiscal aprovada pel govern de Rajoy, segons que ha dit en un comunicat el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques. Bárcenas va tenir 22 milions d’euros en comptes bancaris a Suïssa, que va buidar un cop imputat en el cas Gürtel. I segons que ha dit avui el seu advocat, Bárcenas va regularitzar 10 d’aquests milions acollint-se a l’amnistia fiscal. Més tard, Hisenda ha desmentit l’advocat i ha negat que Bárcenas s’acollís a la declaració tributària especial.

Hisenda també ha dit que l’Agència Tributària actua d’ofici sempre que hi havia indicis d’actuacions irregulars i que es personarà en els processos judicials en què pugui haver-hi un perjudici a Hisenda. Aquestes actuacions, segons que apunta, poden concloure mitjançant incoació de les corresponents actes o remetent el cas als òrgans judicials o al Ministeri Fiscal quan s’aprecia l’existència de delicte contra Hisenda.

Bárcenas va haver de deixar el càrrec de tresorer del PP, que el vinculava molt directament amb la direcció del partit i amb Cospedal, l’estiu del 2009, poc després de ser encausat pel cas Gürtel. Per aquest cas de corrupció, Bárcenas és encausat per emblanquiment de diners, suborn i delictes contra la hisenda pública. Fins un any més tard no va deixar la militància del partit ni l’escó de senador. I Mariano Rajoy sempre el va defensar, destacant-ne la lleialtat i la seva gestió.

L’amnistia fiscal

La mesura aprovada pel Consell de Ministres buscava dotar l’estat d’ingressos extraordinaris abans de posar en marxa un enduriment de les polítiques contra el frau fiscal, i va provocar fortes crítiques de l’oposició perquè premia els defraudadors i els permetia que regularitzessin la seva situació a canvi d’un 10% del capital o un 8% dels dividends que estiguessin a l’estranger, quan els impostos per a les rendes legals de més de 52.000 euros ascendeixen al 43% i l’impost sobre les plusvàlues es troba entre el 19 i el 21%.

Cospedal, el novembre: ‘Oi que hauria hagut de dimitir?’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any