Alella decideix pagar els impostos a l’agència tributària catalana i no a l’espanyola

  • Esdevé el segon municipi fiscalment insubmís, després de Gallifa

VilaWeb
Redacció
16.01.2013 - 19:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alella (Maresme) ha decidit pagar a partir d’ara l’impost de la renda dels seus treballadors i l’IVA a l’agència tributària catalana i no a l’espanyola, esdevenint així el segon muncipi fiscalment insubmís del país, després de Gallifa (Vallès Occidental), el petit poble que fa pocs dies també fou d’actualitat perquè va penjar una minibandera espanyola a l’Ajuntament en resposta a les peticions de l’estat espanyol.El batlle d’Alella, Andreu Francisco, d’ERC, ha explicat en declaracions a VilaWeb que demà mateix presentarà a les 12.00 els documents de la liquidació corresponent al mes de desembre de 2012 a l’agència catalana, al carrer Fontanella.

Francisco explica que ‘l’asfíxia econòmica de l’estat espanyol contra Catalunya i la impossibilitat, també forçada per l’estat espanyol, d’obtenir nous ingressos, posa en perill l’estat del benestar i per tant ens obliga a actuar’. Per Francisco, ‘no és un acte d’insubmissió fiscal, sinó de sobirania fiscal, perquè els impostos els paguem igual’, i confia que hi hagi molts més ajuntaments que s’hi afegeixin, especialment els que formen part de l’Associació de Municipis per la Independència.

Gallifa i Alella són els primers municipis que han pres aquesta decisió, però des de fa mesos la plataforma Catalunya Diu Prou aplega tots els autònoms i petites empreses que ja paguen els impostos a l’agència catalana. El cas d’Alella, però, és especialment significatiu, perquè ronda els deu mil habitants. Gallifa en té dos-cents.

Francisco també ha explicat a VilaWeb que, malgrat que aquesta decisió no hagi de passar formalment pel ple, sí que es votarà una moció que hi fa referència en pròxim ple ordinari, el 31 de gener. Alella també fou el trimestre passat un dels municipis que va declarar-se territori català lliure i que va decidir penjar l’estelada a l’entrada del poble. El batlle, que ha qualificat la d’acte de sobirania aquesta decisió, informarà compareixerà demà mateix davant dels mitjans de comunicació per informar d’aquesta decisió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any