Roger Albinyana, nou secretari d’Afers Estrangers del govern català

  • El consell executiu nomena Joan Vidal director general de Coordinació Interdepartamental · Gerard Figueras serà director del Consell Català de l'Esport · Jordi Sellas, director general de Promoció i Cooperació Cultural

VilaWeb
Redacció
15.01.2013 - 14:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern català ha acordat de nomenar Roger Albinyana com a nou secretari d’Afers Estrangers, dins del Departament de Presidència, en substitució de Senén Florensa, que a partir d’ara dirigirà l’Institut Europeu del Mediterrani (IEMed). Per la seva banda, Joan Vidal, fins ara cap de l’oficina del president, serà el nou director general de Coordinació Interdepartamental. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha explicat que la voluntat era fusionar l’antiga i la nova tasca de Vidal en un únic càrrec.

La reunió del consell executiu d’avui ha aprovat més nomenaments: Gerard Figueras, fins fa poc president de la JNC, serà el nou director del Consell Català de l’Esport. Olga Tomàs serà la nova directora de serveis del Departament d’Economia; Antoni Maria Grau serà el director general d’Indústria, dins el Departament d’Empresa i Ocupació. Jordi Sellas, presentador del programa ‘Generació digital’ de TV3 i Catalunya Ràdio, ha estat nomenat director general de Promoció i Cooperació Cultural, i Laura Borràs serà, com ja s’havia anunciat, la directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Amb un perfil més polític que el seu antecessor, Albinyana (Barcelona, 1981) és membre del consell nacional de CDC i coordinador de relacions internacionals del partit. Té molts vincles amb el Partit Liberal Europeu, i va presidir-ne les joventuts durant quatre anys.

Llicenciat en economia i administació i direcció d’empreses, és autor del llibre ‘Un liberal a la Xina’ i va ser un dels fundadors del Cercle d’Estudis Sobiranistes.

Roger Albinyana és també un dels protagonistes del reportatge de la BBC ‘Catalunya dirà adéu a Espanya’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any