Nova sentència contra el transvasament de l’Ebre i contra el govern valencià

  • EL TC desestima el recurs del govern valencià contra la derogació del transvasament

VilaWeb
Redacció
11.01.2013 - 12:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs interposat pel govern valencià contra la modificació del Pla Hidrològic Nacional (PHN), que derogava el transvasament de l’Ebre. La Generalitat Valenciana va presentació d’aquest recurs en un ple extraordinari el 21 de juny del 2004 i fins ara no hi ha hagut sentència, que té data del 13 de desembre i ha estat publicada avui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). El TC refusa el recurs i conclou que no competeix a l’alt tribunal pronunciar-se sobre la idoneïtat dels transvasaments hídrics.

‘Sense entrar a valorar la bondat tècnica de les esmentades mesures ni la seva oportunitat i idoneïtat per pal·liar les deficiències hídriques que han afligit secularment a les conques mediterrànies, judicis que no competeix formular a aquest Tribunal Constitucional, bé podem afirmar que ni una ni una altra representen un ús abusiu del decret llei’, indica la sentència.

La sentència afirma, això sí, que la derogació d’aquest transvasament és ferma i que ‘no pot considerar-se mancada de base ni fonament.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any