Reus encén una estelada amb més de 4.500 espelmes

  • Un grup de motoristes portaran la flama que les encendrà des de Vic, on ja es va fer una estelada amb 7.000 espelmes

VilaWeb
Redacció
12.01.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plaça del Mercadal de Reus es tenyirà amb una estelada de foc, formada per més de 4.500 espelmes. L’acte ‘Encén la flama’, organitzat per Reus per la Independència, comença a les nou del matí, quan uns quants clubs de motoristes sortiran cap a Vic per a recollir el testimoni de la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’aquesta ciutat.

El grup de motoristes tornarà a Reus vora dos quarts de sis de la tarda, i recorreran la ciutat fins les set. A aquesta hora començarà l’encesa, que es preveu que duri fins les nou del vespre. Durant tot el procés, hi col·laboraran entitats i elements festius de la ciutat, com el Bou de Reus, el gegant el Carrasclet, l’Orfeó Reusenc, l’Aula de Sons, Òmnium Cultural del Baix Camp, el Casal Despertaferro i la Colla Castellera Xiquets de Reus, que faran quatre pilars representant les barres de l’estelada.

L’acte vol mantenir viu l’esperit de la Marxa cap a la independència i de la mobilització de l’Onze de Setembre. Al final hi haurà parlaments de personalitats com la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, el coordinador territorial de Reus per la Independència, Pere Borràs, i l’ex-president de Reus Decideix, Joan Ballester.

Reus serà el sisè municipi que encendrà l’estelada. La més gran es va fer a Vic, on es van encendre més de 7.000 espelmes, però abans també es va poder veure a Verges, Barcelona, Granollers i Mont-roig del Camp.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any