El Constitucional francès anul·la l’impost del 75% a les grans fortunes

  • Considera que aquesta taxa per a rendes superiors al milió d'euros vulnera 'el principi d'igualtat en càrregues públiques'

VilaWeb
Redacció
29.12.2012 - 13:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell Constitucional francès ha anul·lat l’impost del 75% que el president, François Hollande, vol imposar a qui guanyi més d’un milió d’euros anuals. Considera que el projecte de llei de les finances del 2013 viola amb aquesta disposició ‘el principi d’igualtat en les càrregues públiques’. D’aquesta manera queda invalidada la mesura més emblemàtica i controvertida del projecte de llei que es va aprovar el 20 de desembre proppassat.

L’impost s’aplica per individual, i no pas per unitat familiar, de tall manera que una llar en què tots els membres de la família guanyen 900.000 euros quedaria exempta de l’impost, però un individu que tingui una renda de més d’un milió d’euros ha de tributar el 75%.

Una de les principals promeses electorals del socialista Hollande era endegar una reforma fiscal que impliqués l’augment d’impostos a les rendes més altes. A més del polèmic 75%, el programa fiscal d’Hollande preveu la introducció d’un nou tram del 45% per a les rendes superiors a 150.000 euros anuals, que sí que ha estat considerada constitucional.

Arran de la voluntat d’aplicar l’impost del 75% l’actor Gérard Depardieu va renunciar al passaport francès i va traslladar la residència a Valònia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any