Els articles més visitats de la Wikipedia el 2012

VilaWeb
Redacció
30.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entre les iniciatives que té entre mans l’informàtic i enginyer suec Johan Gunnarsson hi ha aquesta pàgina, on aplega els cent articles més visitats de l’any en una trentena llarga d’edicions de la Wikipedia. Hi ha inclòs la catalana, amb un resultat curiós a la primera posició: Mario Conde ha rebut 198.420 visites enguany. Darrere seu, segons el recompte de Gunnarsson, hi ha les entrades ‘Catalunya’, ‘Barcelona’, ‘Viquipèdia en català’, ‘educació física’, ‘edat mitjana’, ‘estelada’, ‘Jocs Olímpics’, ‘Espanya’ i ‘comarques de Catalunya’.

Amb tot, de les 198.420 visites a l’entrada ‘Mario Conde’, 198.307 es van rebre en un sol dia, segons que explica l’Amical Viquipèdia, que ho atribueix a un possible error de l’eina internacional que compta el nombre de visites.

En l’edició anglesa, el 2012 els articles més llegits han estat ‘Facebook’ (amb 32.647.942 visites), ‘wiki’, ‘deaths in 2012’, ‘One Direction’, ‘The Avengers’, ‘Fifty Shades of Grey’, ‘2012 phenomenon’, ‘The Dark Knight Rises’, ‘Google’ i ‘The Hunger Games’.

Johan Gunnarson també manté el portal Wikitrends, amb estatístiques de visites d’unes quantes edicions de la Wikipedia per dia, setmana i mes. Ací teniu les relatives a la Viquipèdia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any