Avui fa quinze anys de la mort de Blai Bonet

  • El col•lectiu poètic Pèl Capell ha organitzat tot un seguit d'actes per recordar, reivindicar i aprofundir la seva figura i la seva obra

VilaWeb
M.S.
21.12.2012 - 10:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ara que fa quinze anys que l’escriptor Blai Bonet (Santanyí, Mallorca, 1926 – 1997) es va morir sobtadament, el col·lectiu poètic Pèl Capell i més entitats han preparat un seguit d’actes per recordar, reivindicar i aprofundir la figura d’aquest escriptor, un dels més rellevants de la cultura catalana de la segona meitat del segle XX. Aquest cap de setmana es publicarà un monogràfic sobre Blai Bonet i s’organitzarà un vermut poètic, una conferència sobre el seu teatre i un homenatge.

Ahir es va presentar un nou número de la revista Pèl Capell, el 17, dedicat a Blai Bonet. Un monogràfic de vuitanta pàgines en què han col·laborat amics i coneixedors de la seva obra: Margalida Pons (amb un llarg treball sobre els dietaris de l’autor), Antoni Vidal Ferrando, Miquel Pons, Bernat Nadal, Xavier Pla, Tomeu Estelrich; i alguns altres de més joves, com ara Pau Vadell i Vallbona, Lucia Pietrelli, Glòria Julià i Sebastià Portell, entre més. La portada i la contraportada són de l’artista Pere Capellà.

Aquest exemplar de Pèl Capell també inclou cartes, pròlegs i més textos inèdits. ‘El més curiós és una obra de teatre breu: “Oficis de carrer”, que l’autor va escriure expressament per a l’escola Bisbe Verger de Santanyí. A més, la Casa Museu Llorenç Villalonga, que ha començat a inventariar el fons de Blai Bonet, ha aportat més d’una vintena de fotografies inèdites de l’autor que s’han trobat entre la documentació.’

Avui, Esquerra Santanyí li ha preparat un homenatge. Demà,el col·lectiu Pèl Capell organitzarà un vermut poètic al costat del Port de Cala Figuera, el lloc de repòs de Blai Bonet, on tothom qui ho vulgui podrà llegir-ne un poema. Al vespre, Pau Vadell pronunciarà una conferència sobre la influència del teatre en Blai Bonet. I demà passat, al Teatre Principal de Palma, s’estrenarà l’obra ‘Parasceve’, l’única que va escriure, a càrrec de la companyia Tshock Cultural Emocional, amb direcció de Jeroni Obrador.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any