Un llibre recull la història de l’edifici de l’Ajuntament de Vic

  • Cristina Masramon és l’autora dels textos i Toni Anguera de les fotografies

VilaWeb
Redacció
20.12.2012 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més d’un centenar de persones van assistir, aquest dimarts, a la presentació del llibre “La Casa de la ciutat”, escrit per Cristina Masramon i amb fotografies de Toni Anguera. L’acte de presentació va tenir lloc a la Sala de la Columna i va anar a càrrec de la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Anna Erra; el regidor d’Urbanisme, Josep Rafús; l’historiador Vicenç Pascual, a més dels dos autors del volum.

“La Casa de la ciutat és un pas més per a recuperar la història de la nostra ciutat”, va destacar Erra, que també va afegir: “Quan més es coneix una cosa, més s’estima”. Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme va explicar que aquest llibre va ser un encàrrec de fa cinc anys i “finalment, ha estat una realitat”. Per a Rafús, un llibre d’aquestes característiques, “era absolutament necessari per a la ciutat”.

Per a Vicenç Pascual, el llibre reflecteix “l’evolució que ha tingut l’emblemàtic edifici de l’Ajuntament de Vic, que és un edifici polièdric i viu”. Per a l’historiador, “és una combinació perfecta d’explicació i anècdota”.

“La Casa de la ciutat”, incorpora 120 fotografies, a banda de les 32 dels Vigatans Il·lustres, del fotògraf Toni Anguera, que en la presentació va voler “agrair el recolzament que hem rebut” per a la seva elaboració. Cristina Masramon va explicar que “amb en Toni ens vam il·lusionar per fer una monografia d’un edifici emblemàtic de la ciutat. I avui en veiem el resultat”. La seva autora va destacar que “és el llibre dels canvis perquè l’hem actualitzat constantment a mida que l’anàvem fent”. Finalment, Masramon va explicar que “hem fet una recerca històrica a través dels grans historiadors i personatges vigatans” per a la redacció del llibre.

El volum és editat pel Servei de publicacions de l’Ajuntament de Vic i Eumogràfic i es ven a l’Oficina de Turisme i en diverses llibreries de la ciutat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any