Manuel Baixauli guanya el primer Premi Llegir, convocat per Bromera

  • El guardó premia un article pel foment de la lectura

VilaWeb
Redacció
13.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entre els Premis d’Innovació Educativa, la Fundació Bromera per al foment de la lectura ha convocat per primera vegada el Premi Llegir. L’ha guanyat l’escriptor Manuel Baixauli per l’article ‘Resurrecció’, una reflexió sobre el valor de la lectura i la connexió entre l’autor i el futur lector. Segons les bases, la voluntat del premi és ‘estimular treballs de creació sobre l’experiència i la importància de la lectura’. El premi, dotat amb 300 euros, s’atorga a textos inèdits o articles publicats entre 2011-2012. Baixauli va publicar ‘Resurrecció‘ (pdf) al Quadern del diari El País el 17 de febrer de 2011.

La iniciativa ha tingut molt bona acollida. S’hi han presentat noranta-un articles procedents de tot el país. El jurat també ha remarcat la qualitat de la majoria de textos. Per això n’han volgut destacar cinc articles finalistes: ‘A la recerca del lector social’, de Joan Portell Rifà; ‘Confessions d’una passatgera’, de Maite Insa Gualde; ‘Entre línies’, de Juli Capilla; ‘L’eròtica del paper’, presentat per Maria Josep Picó; i ‘Els crítics literaris més implacables’, d’Esperança Costa.

Manuel Baixauli, escriptor i pintor, és autor de ‘L’home manuscrit’. A VilaWeb, el vam entrevistar en vídeo fa dos anys, arran de la publicació de ‘Espiral’: ‘Sóc partidari de refer el propi passat‘ (15-1-2010).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any