Ridao planteja un ‘govern de front ampli’ a Catalunya amb CiU, ERC, ICV i PSC

VilaWeb
Redacció
11.12.2012 - 14:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures



L’ex-portaveu parlamentari d’ERC al congrés espanyol, Joan Ridao, ha plantejat ‘un govern de front ampli’ a Catalunya, amb CiU, ERC, el PSC i ICV, que afronti els dos principals reptes que hi ha al damunt la taula: la convocatòria d’una consulta i la situació econòmica. En una entrevista a Europa Press, ha dit que aquesta conjuntura exigeix un govern ‘amb CiU i ERC, i també amb ICV i el PSC, un partit amb llarga tradició de govern i amb vocació de majoria’.

Ha recordat que la proposta tenia un ‘antecedent més o menys remot’, el del 1980, quan Jordi Pujol i quaranta-tres diputats, amb ‘el suport extern’ d’UCD i ERC, va fer un govern ‘molt polític’ en què va incorporar en qualitat d’independents ‘persones vinculades de manera molt estreta a la tradició socialista o del PSUC’.


‘Tot i haver d’agrair a ERC l’esforç que ha fet d’assegurar la governabilitat’, la situació és ‘molt difícil’, diu Ridao, perquè a banda del pressupost, s’han de prendre ‘desenes de decisions diàries’, i el govern podria quedar ‘al descobert’. ‘Si tot això es degrada, podríem arribar a un escenari a la grega i a una certa hel·lenització de la política catalana, cosa que no desitjo i que segurament ERC pot conjurar amb el seu suport. Crec positiu que ERC, com a mínim, hagi estès la mà perquè no s’hagin de convocar eleccions immediatament’, ha emfatitzat.



Després del plantejament del PSC sobre un govern de concentració ‘d’unitat nacional’ que no estigui presidit per Artur Mas, Ridao ha apostat avui per un ‘govern de front ampli’, i ha recordat que Artur Mas, tot i haver empitjorat els resultats, és el líder de la principal força política del parlament, i ‘és qui rep un mandat clar de les urnes’.


Això sí, ha recalcat que el futur a Catalunya no es construiria sobre la base d’un ‘hiperlideratge’ d’Artur Mas ni sobre la base d’un procés sobiranista de partit únic. ‘Anem cap a una etapa on CiU ja no ostentarà una hegemonia asfixiant sinó que caldrà distribuir i repartir esforços i beneficis’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any