El rector de la Complutense de Madrid defensa la immersió i diu que la proposta de Wert és un pas enrere

  • Diu que és 'una agressió' al model català feta des del 'nacionalisme centralista'

VilaWeb
Redacció
10.12.2012 - 17:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El rector de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), José Carrillo, ha considerat avui que la proposta de llei educativa que el ministre espanyol José Ignacio Wert ha posat damunt la taula és ‘una agressió a la immersió lingüística’ sense precedents, que no té cap fonament docent i que parteix només d’una postura ideològica. En una compareixença de premsa, Carrillo ha recordat que el sistema ha funcionat bé a Catalunya, on no hi ha cap nen que no sàpiga perfectament el castellà, i ha destacat que el PP el va avalar mentre va governar José María Aznar. Per Carrillo, la proposta de Wert és fer ‘un pas enrere’.

Ho ha dit en resposta a una pregunta després de llegir el manifest ‘La universitat, garantia de futur’, subscrit per responsables de cinquanta universitats públiques de l’estat.

‘No conec cap català que no sàpiga parlar perfectament castellà’, ha dit, i ha qualificat la proposta de Wert d’atac a la immersió. Ha recordat que el model català era vigent des de fa molts anys i que mai havia estat qüestionat. ‘Fa vint anys, el PP no només no es va oposar a aquest model a Catalunya, sinó que l’aprovà, i va governar durant vuit anys sense introduir cap canvi’. 

Segons Carillo, ara ‘hi ha hagut un canvi de posicionament del PP’ motivat per plantejaments ‘ideològics’ i no pas docents. ‘Parlen dels nacionalismes perifèrics, però a vegades el nacionalisme centralista també té efectes perniciosos en aquestes qüestions’, i la proposta del ministre ‘és un pas enrere’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any