Dimiteix el diputat del PP Santiago Cervera després de la seva detenció

  • Es dóna de baixa temporalment del PP · Assegura que es vol defensar a través de la justícia ordinària i que no vol perjudicar el partit

VilaWeb
ACN
10.12.2012 - 14:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat del PP al congrés espanyol Santiago Cervera, detingut per participar en un presumpte xantatge al president de Caja Navarra, ha presentat la seva dimissió i ha sol·licitat donar-se de baixa temporalment del partit. Segons ha explicat ell mateix en conferència de premsa, amb la seva dimissió no haurà de ser el Tribunal Suprem espanyol qui tracti aquesta qüestió -si és finalment el cas acaba en un procés judicial- perquè deixarà de tenir la condició d’aforat i es podrà defensar per la justícia ordinària i per altra banda, ha dit, no vol perjudicar un partit que l’ha acollit i tractat amb enorme generositat.

Cervera ha explicat que ha pres la decisió de renunciar a la seva acta de diputat aquest mateix matí i abans d’arribar al Congrés dels Diputats, on s’ha reunit amb el portaveu del partit a la cambra baixa, Alfonso Alonso, per comunicar-li la seva decisió. El diputat, que va concórrer al número 6 de la llista per Madrid, creu que “no és acceptable” que el Tribunal Suprem hagi de jutjar casos com el del qual està acusat.

“Vull col·laborar tot el possible amb l’esclariment dels fets que m’he vist implicats. Crec que es fa de manera forma més franca, adequada i directa sometent-me a la jurisdicció ordinària i habitual, no a la que per aforament ens correspon als diputats”, ha subratllat.

L’altra raó per la qual ha dimitit és no perjudicar el PP, un partit que ha dit el va acollir amb “enorme generositat” després del seu pas per UPN i l’escissió entre les dues formacions a Navarra. “El PP ha estat enormement generós amb mi i me n’adono que en aquestes circumstàncies complicades no haig de generar cap perjudici a un partit que m’ha permès desenvolupar la meva vocació política”.

Baixa com a militant

En la compareixença de premsa, Cervera també ha explicat que ha sol·licitat la seva baixa cautelar com a militant mentre es defensi als tribunals d’aquestes acusacions. “És el que més convé a tots”, ha comentat el diputat, que ha negat que hagi comès cap delicte en forma d’amenaça i xantatge i s’ha definit com una “víctima” en aquest cas.

Cervera va ser detingut per un suposat cas de xantatge al president de Caja Navarra, José Antonio Asián, segons informa el Diari de Navarra. Ell va ser la persona que va recollir un sobre amb 25.000 euros que un anònim havia exigit a Asián per no fer pública documentació relativa a la seva entitat.

Els agents el van detenir al mateix lloc i va quedar en llibertat després de declarar davant el jutge de guàrdia. Al seu blog, Cervera afirma que ha estat víctima d’un engany i assegura que també va rebre un anònim que l’emplaçava a recollir a aquell punt certa documentació relativa a Caja Navarra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any