La CUP vol ampliar la seva presència al País Valencià, les Illes i als municipis de Catalunya

  • La seva primera iniciativa serà contra els desnonaments, segons explica el diputat electe Quim Arrufat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.12.2012 - 11:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) vol obrir-se pas al País Valencià i a les Illes i reforçar la seva presència als municipis de Catalunya, segons ha explicat el diputat electe Quim Arrufat en una entrevista a Europa Press. La seva primera iniciativa parlamentària serà presentar una moratòria per frenar els desnonaments ‘apel·lant als drets humans i al dret humanitari’.

Arrufat ha explicat que es marquen com a objectiu intensificar la seva presència als municipis després d’haver aconseguit entrar al Parlament en les primeres eleccions parlamentàries en que ha participat la formació independentista i d’esquerres.

Ara mateix, el partit té relació amb dues candidatures ‘germanes’ a Mallorca -concretament, Bloc per Felanitx i Alternativa per Pollença- i també vol ampliar la seva presència municipal a Catalunya, ja sigui mitjançant acords amb altres llistes o expandint la seva presència mitjançant casals i associacions cíviques.

Per exemple, al Vallès Occidental la CUP té acords amb altres forces, i juntament amb altres partits locals formen part de les ‘Candidatures Alternatives del Vallès’ (CAV), que tenen un representant en el consell comarcal.

‘No volem que el parlament sigui la nostra pota central. Volem ser al carrer’, explica Arrufat, que ha indicat que l’objectiu és que ell i els altres dos diputats de la CUP compaginin la seva tasca a la cambra catalana amb el contacte directe amb la ciutadania.

Per aconseguir aquest objectiu, Arrufat ha indicat que els tres diputats de la formació es dotaran d’un consell assessor participat per membres de la CUP, militants d’altres organitzacions de l’esquerra independentista i representants de moviments socials.

Arrufat ha indicat que les pròximes setmanes es faran assemblees locals, que en el cas de la ciutat de Barcelona seran a nivell de barri. Després d’aquest procés, cap al febrer es farà l’assemblea nacional de la CUP, i es nomenarà un secretariat nacional i un consell polític on estiguin representades les candidatures locals.

Els objectius de la CUP passen per impulsar una consulta d’autodeterminació en aquesta legislatura, més participació de la ciutadania en la presa de decisions, que un futur estat català inclogui també tots els Països Catalans i la construcció d’un nou model social i econòmic.

En aquest sentit, Arrufat ha indicat que la CUP refusa totalment les retallades. ‘Per què hem de complir l’objectiu de dèficit si volem marxar d’Espanya? És una barbaritat’, exclama Arrufat, que insta la Generalitat a plantar-se contra aquestes imposicions.

La CUP també demanarà auditar el deute perquè troba il·legítim el que s’ha contret tan sols per pagar interessos, i també advoca per impulsar una aliança de tota l’Europa del sud contra de les polítiques que imposa la ‘troica’ -FMI, BCE i CE.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any