Jaraba dimiteix com a director general de RTVV enmig del procés d’acomiadaments

  • Ja s'ha començat a aplicar l'ERO, que preveu de fer fora 1.200 treballadors de l'ens

VilaWeb
Redacció
07.12.2012 - 11:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), José López Jaraba, ha presentant la dimissió enmig del procés d’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de l’ens públic, que preveu d’acomiadar 1.198 treballadors.

El passat 16 de novembre, el consell d’administració de RTVV va decidir de delegar facultats a Jaraba per ‘agilitar’ el procediment de fusió i absorció de les empreses de l’ens, com a pas previ a la liquidació, i també per a tirar endavant altres operacions com l’acomiadament col·lectiu.

La dimissió deixa en l’aire qui serà l’encarregat del procediment, ja que, si bé la jurista Rosa Vidal va ser elegida directora general el passat octubre en el ple de les Corts, es preveia que assumís el càrrec en la nova etapa resultat de la fusió de Ràdio Autonòmica Valenciana i Televisió Valenciana.  

Qui el substitueixi continuarà aplicant l’ERO, amb què ja han començat els primers acomiadaments: divendres passat es va notificar l’acomiadament a 53 treballadors afectats, entre els quals n’hi ha d’acollits voluntàriament a l’ERO, gent amb excedència i senser eserva de plaça i interins. Segons que hi havia previst abans de la dimissió de Jaraba, les notificacions continuaran la setmana vinent als treballadors de serveis centrals i de Ràdio 9. En el cas de Canal 9, es notificaran al gener.  

Informació relacionada:

Indignació per les sancions de RTVV als treballadors que van ocupar un plató

Rafa Xambó: ‘L’ERO és il·legal i immoral’

El PP aprova de matinada l’ERO per a fer fora 1.200 treballadors de RTVV

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any