Rajoy: ‘Un pacte entre CiU i ERC no seria bo per a Catalunya’

  • Diu que està disposat a parlar 'de tots els problemes' amb Mas, però 'dins d'un marc constitucional i espanyol'

VilaWeb
Redacció
03.12.2012 - 10:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit que està disposat a parlar amb Artur Mas ‘de tots els problemes que ens posin damunt la tala, però dins del marc constitucional i espanyol’. En una entrevista al diari La Razón, Rajoy diu que el govern espanyol ‘ha actuat per a solucionar els problemes de finançament de Catalunya’. I sobre un pacte entre CiU i ERC per a donar estabilitat al govern de la Generalitat, Rajoy ha dit que ‘sincerament, no crec que fos bo per a Catalunya’.

I ha afegit: ‘Però el més important són els continguts dels acords i avui necessitem una bona política econòmica, una aposta decidida pel procés europeu i no dividir la societat’.

Rajoy defensa que l’espoli per part d’Espanya a Catalunya és ‘absolutament fals’. Ho justifica amb l’ajuda del govern espanyol per solucionar els problemes de finançament de Catalunya, que per Rajoy no eren culpa de Mas ni tampoc del govern espanyol, i ha destacat el fons de liquiditat autonòmica que ha permès a la Generalitat pagar molts dels seus proveïdors.

Malgrat el resultat de les eleccions del 25-N, amb una clara majoria sobiranista, Rajoy no considera que hagi quedat palès un problema d’encaix de Catalunya a Espanya. I no es planteja pas la proposta federalista. ”No sé què és el que planteja el PSOE, més enllà d’embolicar-se amb un eslògan sense explicar-ne el contingut. A Espanya tenim un model d’estat molt més descentralitzat que el que hi ha en alguns estats federals. I en política territorial la cautela és sempre molt bona consellera. Per al meu govern, la prioritat és impulsar la reforma de l’administració, en la qual ja treballa una comissió que ha de presentar un informe abans del dia 30 de juny’.

Rajoy presenta la revisió del sistema de finançament autonòmic perquè es reformi el 2014 com l’aportació del seu executiu al conflicte amb Catalunya. Una reforma, diu, que es faci ‘d’acord amb els criteris que beneficiïn de manera equilibrada totes les autonomies’,

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any