Destituït un general per criticar Mas en una revista oficial de l’exèrcit

  • Acusava Mas de deslluir el 12 d'octubre 'accentuant' el sobiranisme català

VilaWeb
Redacció
01.12.2012 - 11:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El general de brigada de l’exèrcit espanyol Ángel Luis Pontijas Deus ha estat destituït per haver criticat la posició del president de la Generalitat, Artur Mas, en relació amb el dia de la hispanitat, el 12 d’octubre. Pontijas era el director de la revista Ejército, l’òrgan oficial de l’estat major de l’exèrcit de terra, s’ha publicat un article crític amb Mas. Segons El País, el ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha pres la decisió no pas pel contingut de l’article sinó pel fet que un càrrec militar hagi expressat opinió política.

L’article (ara eliminat de la web de la publicació) parlava d’algunes ‘circumstàncies’ que havien deslluït la celebració del 12 d’octubre. I una era aquesta: ‘La descortesia de la presidència de la Generalitat, que va aprofitar un dia tan assenyalat per accentuar encara més la dubtosa proclamació d’intencions sobiranites del poble català, que trencaria la unitat nacional, tan estable, que es pot considerar l’estat espanyol com una de les nacions més antigues del continent europeu’.

El general Pontijas és a la reserva, però ocupava un càrrec orgànica, com a director de la revista. Fonts del ministeri diuen a El País que l’article fou redactat pel general mateix, que no va consultar el consell de redacció.

El número de novembre de la revista Ejército es va distribuir fa unes quantes setmanes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any