Jocs Populi: Tantrix

  • Si ja us està bé de fer marrada quan el camí us mena allà on voleu anar, ací teniu el vostre joc · Us el presenta l'Oriol Comas.

VilaWeb
Redacció
30.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Oriol Comas, al Jocs Populi d’aquesta setmana, ens presenta ‘Tantrix‘. És un joc per als qui ja s’avenen a fer marrada, si el camí els mena allà on volen arribar.

Es compon d’una pila de fitxes hexagonals amb unes línies rectes i corbes de quatre colors: groc, verd, blau i vermell. És un joc molt simple. Només s’ha de fer la ratlla més llarga del color que tens assignat de bon començament. Amb les fitxes sobre el taulell (els jugadors en tenen sis d’entrada) cada un les va col·locant segons l’interès que tingui d’allargar les línies del seu color, posant les fitxes l’una al costat de l’altra. Quan un jugador tanca un circuit, suma el valor de les fitxes que el formen. Partint d’aquesta lògica, el reglament del joc hi afegeix complexitat.

El Tantrix fou creat per Mike McManawa el 1988 i pensat per a un màxim de quatre jugadors de més de 8 anys que disposin de mitja hora per fer una partida.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any