Els municipis s’ofereixen a fer el referèndum, si el govern no l’acabés convocant

  • L'AMI demana generositat a CiU i a ERC perquè es posin d'acord per fer un govern fort

VilaWeb
Redacció
29.11.2012 - 16:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) en una reunió amb CiU s’ha compromès a organitzar una consulta sobre la independència de Catalunya, si ‘per alguna raó el govern no la fes o no la pogués fer’. En la reunió, hi han participat el president de l’AMI, Josep M. Vila d’Abadal, el secretari general de CDC, Oriol Pujol, i el diputat de CiU, Jordi Turull. Vila d’Abadal ha dit que la consulta es podria fer d’ací a dos o quatre anys, i ha volgut donar més temps a CiU i a ERC perquè asseguin un govern fort, capaç de convocar la consulta.

Vila d’Abadal, que es reunirà en nom de l’AMI amb tots els grups parlamentaris després de les eleccions, ha reiterat la voluntat del municipalisme independentista que es configuri a Catalunya un govern fort que tiri endavant la consulta i que també pugui governar. “Govern fort vol dir que també tingui suficient seguretat en el dia a dia”, ha opinat.

L’alcalde de Vic ha remarcat que CiU i ERC tot just acaben de començar a negociar i han fixat les seves posicions de forma clara, “però també és clar que tots dos volen col·laborar i que ERC ofereix suport des del Parlament”.

En aquest sentit, ha demanat donar temps a la negociació i ha demanat generositat a les dues forces per poder arribar a un acord i convocar la consulta, “que no tirarà endavant si no hi ha un dia a dia segur, una tranquil·litat en el dia a dia”. En tot cas, ha augurat que les negociacions “arribaran a bon port”.

Durant la reunió amb CiU al Parlament, els alcaldes, molts de la federació, han expressat el seu compromís de convocar una consulta si el Govern no l’acaba promovent. Segons Vila d’Abadal, CiU ha agraït el posicionament de l’AMI i el seu suport a la consulta i s’ha compromès a tirar endavant el projecte.

Han acompanyat Vila d’Abadal els també alcaldes i vicepresidents de l’AMI Josep Andreu (Montblanc), Josep Maria Roigé (Balaguer) i Josep Maria Corominas (Olot), a més de l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, entre d’altres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any