Comença l’Any Estellés

  • L'Acadèmia Valenciana de la Llengua estrena el programa d'actes dedicat al poeta amb una exposició al Centre del Carme

VilaWeb
Redacció
27.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) estrenarà avui al vespre el programa d’activitats de l’Any Estellés, amb una exposició dedicada, ‘Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances’. Comissariada per Josep Palomero, restarà oberta al Centre del Carme de València fins el 17 de febrer de 2013.

Per Josep Palomero l’exposició ‘ens acosta a la trajectòria personal, familiar i professional de Vicent Andrés Estellés, però sobretot a la prolífica producció literària de l’autor de “Llibre de meravelles” i de “Mural del País Valencià”, perquè som davant l’obra magna d’un poeta polièdric, una de les grans veus de la poesia europea de la segona mitat del segle XX.’

L’exposició és el primer acte d’un programa per a commemorar el vintè aniversari de la mort del poeta. ‘L’escriptor mereix, sens dubte, una celebració acadèmica i cívica a l’altura de l’interès de la seua obra, que constituïx una peça fonamental de la memòria cultural dels valencians’, segons el president de la Comissió de l’Any Estellés, Manuel Pérez Saldanya.

La inauguració de l’exposició anirà precedida d’un acte acadèmic a la seu de la Universitat Internacional Menéndez y Pelayo (UIMP). Hi intervindran el president de l’AVL, Ramon Ferrer; el president de la Comissió de l’Any Estellés, l’acadèmic Manuel Pérez Saldanya; i el vice-president de la institució i comissari de l’exposició, Josep Palomero, que pronunciarà la conferència inaugural.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any