David Fernàndez (CUP): ‘La democràcia no es defensa al parlament, sinó al carrer’

  • La candidatura obté tres representants per Barcelona i entra al parlament

VilaWeb
Redacció
26.11.2012 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap de llista de la CUP, David Fernàndez, ha dit de la seva formació que era el ‘cavall de Troia de les classes populars’, i que ‘la democràcia no es defensava al parlament, sinó al carrer’. Ho ha dit en unes declaracions a TV3 l’endemà de les eleccions en què la CUP ha obtingut tres diputats.

Els tres escons han sortit de la llista de Barcelona i David Fernàndez, Georgina Rieradevall i Joaquim Arrufat entraran a l’hemicicle. Fernàndez creu que ‘no és possible l’alliberament social sense l’alliberament nacional’ i viceversa; i insisteix que la CUP també vol combatre ‘la crisi de la democràcia mateixa’.

‘Busquem la sortida més ètica i més solidària’ de l’estat actual, i ha denunciat ‘el segrest de facto de la democràcia i la implosió de la dictadura dels mercats’. Per això, tot i valorar els resultats com un ‘avenç’, considera que ‘no són una garantia de res’.

‘La democràcia, per la CUP, no es defensa al parlament sinó al carrer, al costat de milers de persones’, ha dit.

En aquestes eleccions, el primer cop que la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) es presenta al parlament, ha obtingut més de 120.000 vots, amb prop del 3,5% del sufragi.

En les circumscripcions de Girona, Tarragona i Lleida no ha obtingut representació parlamentaria, tot i haver superat en cadascuna el 3% dels vots. En el cas de Girona el percentatge de vots obtingut ha superat el 4%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any