López Tena: ‘Catalunya ha optat per l’extinció i no per la independència’

  • Solidaritat, sense representació al parlament

VilaWeb
Redacció
26.11.2012 - 00:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) a la presidència de la Generalitat, Alfons López Tena, no ha volgut trobar-se amb els mitjans, quan ha sabut que el seu partit no havia obtingut cap escó. En un discurs a la militància, ha dit que ‘Catalunya havia optat per l’extinció’ i ‘no per la independència’. El número dos, Uriel Bertran, sí que ha fet declaracions a la premsa: ‘Els resultats no han estat els que esperàvem’, i ha avançat que SI ‘continuaria lluitant fins aconseguir la independència d’aquest país’, confiat que el full de ruta de Solidaritat ‘tindria noves oportunitats’.

Solidaritat Catalana per la Independència ha obtingut menys de la meitat dels vots que va aconseguir el 2010, quan es va presentar amb Joan Laporta al davant. Si fa dos anys va sumar 102.921 vots (un 3,29% de les paperetes), aquesta vegada n’ha sumats 45.925 (amb el 98,81% escrutat), és a dir un 1,28%.

El 2010, doncs, va entrar amb quatre diputats al parlament (encara que el març del 2011 en va perdre un, Laporta), però ara els ha perduts tots, perquè la barrera legal per a tenir representació al parlament és del 3%. De fet, fins i tot Plataforma per Catalunya (PxC), amb un 1,66% dels vots, ha superat SI.

Aquests resultats no es corresponen gens amb les expectatives del partit. ‘Desitjàvem repetir’, ha admès Uriel Bertran, bo i puntualitzant: ‘Estic segur que hem sembrat unes llavors que recollirà el país’. I per als qui han donat suport a SI ha dit: ‘Que ningú no es desanimi: és un vot útil en favor d’un full de ruta molt clar i que tindrà noves oportunitats al nostre país.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any