El jutge del cas Palau diu que l’informe publicat per El Mundo no té credibilitat

  • El sindicat de policies el fa públic i l'envia al jutge · L'informe: sense autor, ni data, ni ordre del jutge ni el nom d'Artur Mas

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.11.2012 - 18:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge del cas Palau, que avui ha rebut l’esborrany de l’informe policíac publicat per el Mundo, considera que el seu contingut no té cap credibilitat. Així ho han assegurat fonts judicials citades per Catalunya Ràdio. De fet, la tensió al voltant d’aquest informe ha anat creixent les darreres hores, sobretot un cop s’ha sabut que no hi ha cap prova documental que avali les acusacions fetes contra Mas i Pujol.

Un sindicat policíac, el Sindicat Unificat de Policia (SUP), ha fet públic l’esborrany aquest migdia. Interior deia que no trobava l’informe, i la fiscalia de Catalunya ja investiga el diari espanyol per calúmnies. El secretari general del SUP, José Manuel Sánchez Fornet, ha lliurat l’informe a la premsa abans que al ministeri. Un informe que no té autor, ni data, que no hi ha hagut ordre del jutge i que no hi surt el nom d’Artur Mas.

En declaracions avui al matí a RAC-1, Sánchez ha dit: ‘No sé per què no s’ha passat una còpia de l’informe al Ministeri de l’Interior. Fins aquí no he arribat a preguntar. Les formes són importants, però el fons n’és més’.

També diu que no té data ni signatura. ‘No sé qui ordena que es faci l’informe. Està tapat el nom del firmant’, diu. I insisteix: ‘A mi m’interessa el contingut. No posa qui el signa. El nom de carnet professional ve tapat i em sembla bé que s’amagui. M’interessa que s’investigui el contingut de l’informe. Si el que allà s’explica és fals, que caigui tot el pes de la llei sobre els seus responsables’.

Durant una setmana ningú no ha trobat l’esborrany. ‘No sé on era l’esborrany. A mi me’l van entregar ahir uns companys quasi per carambola. El tinc des d’ahir. Em sembla que és un informe policial. Està fet per persones que coneixen de sobres aquesta investigació sobre el cas Millet.’.

És un document anònim i sense data que no conté proves ni imputacions a cap dels dos presidents. Parteix de referències de dues cartes anònimes, una d’un suposat empresari i una altra que es refereix a les famílies de Mas i Pujol que l’informe admet que no té ni el jutge ni la policia. El document que Interior diu que no troba l’ha fet públic el Sindicat Unificat de Policia (SUP) que l’atribueix a un grup de policies “indignats” per la manca d’actuació dels jutges, però admet que no sap si el que s’hi diu és cert.

El cap de la unitat de la policia no en sap res

L’esborrany de l’informe policíac que va publicar el Mundo i en qual s’acusava Mas i Pujol tenir diners en paradisos fiscals i d’estar vinculars a la trama corruptiva del Palau de la Música perd credibilitat cada dia que passa. El cap de la unitat de la policia que presumptament va elaborar l’informe ha dit al jutge que no tenia cap constància de l’existència d’aquest esborrany. Ha dit també ha que ha obert una investigació interna per saber qui ha filtrat aquest document.

I el fiscal superior de Catalunya ha obert diligències contra El Mundo per un presumpte delicte de calúmnies. Segons les conclusions de la fiscalia, la informació publicada per El Mundo és ‘radicalment falsa. Concretament, el fiscal obre diligències per les notícies publicades el 16 i el 17 de novembre sobre Mas, i ho fa després de rebre l’informe sobre els articles remès pel gabinet jurídic de la Generalitat. A més, hi ha quatre querelles presentades al jutjat de guàrdia de Barcelona: per Mas, per Jordi Pujol, pel conseller Felip Puig i pel Departament d’Interior.

El fiscal general de l’estat renya el fiscal català

El fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, no comparteix la decisió del fiscal superior de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, d’obrir una investigació al diari ‘El Mundo’ per un presumpte delicte de calúmnies arran de les informacions sobre el president de la Generalitat, Artur Mas. Segons informa el diari ‘El País’, Torres-Dulce ha trucat aquest dijous al vespre a Rodríguez Sol per traslladar-li que no comparteix ni el fons ni la forma de la seva actuació. El fiscal general de l’Estat ha lamentat no haver estat informat per part del fiscal català de la seva decisió d’incoar diligències contra el rotatiu madrileny.

Informació relacionada:

Artur Mas: ‘Fa por viure en un estat com aquest’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any