Explosió d’un autobús a Tel Aviv

  • Hi ha disset ferits, segons la premsa israeliana · La policia diu que pot ser un atemptat suïcida · Continuen els atacs a Gaza a l'espera d'un acord entre Israel i Hamàs

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
21.11.2012 - 11:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui al matí hi ha hagut una explosió en un autobús de la ciutat israeliana de Tel Aviv, segons que informa el diari israelià Ha-Àrets, que informa de disset ferits que han estat traslladats a l’hospital Ichilov. La policia sospita que sigui un atemptat suïcida. L’explosió té lloc en tot cas mentre continuen els atacs israelians a Gaza a l’espera d’un acord entre Israel i Hamàs. de fet, Hamàs al·ludia ahir a una treva imminent i s’esperava que al llarg del dia d’avui es pogués arribar a un acord.

140 morts a Gaza

Mentrestant, continuen els atacs de l’exèrcit israelià a Gaza i el llançament de coets a Israel. Segons el mateix diari israelià, hi ha hagut en una setmana de bombardeigs a Gaza 140 morts.

Els Estats Units van blocar ahir la declaració que volia emetre el Consell de Seguretat de l’ONU condemnant l’escalada de la violència entre Israel i Palestina a la Franja de Gaza.

Els Estats Units es va oposar a la declaració, que havia de ser aprovada per consens, perquè, segons va dir la portaveu dels EUA davant les Nacions Unides ‘no aborda l’arrel de la causa’ de l’escalada de violència entre Israel i els militants de Hamàs a Gaza, que segons la portaveu són els atacs amb míssils per part de Hamàs.

Sis palestins executats per Hamàs acusats de col·laborar amb Israel

Ahir a la tarda, sis palestins van ser executats en un barri de la ciutat de Gaza després d’haver estat acusats de col·laborar amb Israel, segons informa l’agència AFP. Segons alguns testimonis, la branca militar de Hamàs va reivindicar l’autoria de les execucions. 

L’escalada de violència a la Franja de Gaza ha deixat 110 víctimes, tres de les quals són ciutadans israelians. Durant la nit de dilluns a dimarts, Hamàs va disparar 60 míssils, 25 dels quals van ser interceptats pel sistema de defensa antimíssils israelià ‘Cúpula d’Acer’. Un d’aquests coets tenia Jerusalem per objectiu però no va arribar-hi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any