Israel mata el cap de la branca militar de Hamas

  • El president de l'Autoritat Nacional Palestina crida a una reunió urgent de la Lliga Àrab · Egipte retira el seu ambaixador a Israel

VilaWeb
Redacció
14.11.2012 - 21:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Israel ha portat a terme una sèrie d’atacs a Gaza, en un dels quals ha mort el cap militar de Hamas, Ahmed Said Khalil al-Jabari. Aquest és el sisè líder de Hamas, inclòs el seu fundador Ahmed Yassin, mort directament per un atac israelià. 

En els atacs han mort i han estat ferits diversos civils, entre els quals hi havia nens. Les autoritats palestines han confirmat com a mínim cinc morts més. El primer ministre israelià Benjamin Netanyahu s’ha felicitat per l’acció i ha dit que tenia com a objectiu afeblir la capacitat militar de Hamas a Gaza. Segons el govern israelià els darrers dies han estat interceptats 13 coets llençats des de Gaza. 

Hamas ha condemant els atacs i ha anunciat represàlies. A Cisjordània el president de l’Autoritat Nacional Palestina, que no controla de manera efectiva la Franja de Gaza ha criticat durament Israel i ha demanat de manera oficial una reunió de la Lliga Àrab.

El primer país a reaccionar ha estat Egipte, que ha cridat a consultes el seu ambaixador a Tel-Aviv.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any