La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tenim la raó de la nostra part quan secundem la vaga general del dia 14 de novembre. Aquesta convocatòria de vaga evidencia la negligència i la manca de capacitat del govern espanyol per a plantar cara a una crisi mundial generada pels mercats i pel capital per a reestablir l’ordre econòmic al seu propi favor. Una crisi que a Espanya el govern del PP ha estat incapaç de gestionar a causa del camí establit per la determinació dels governants anteriors i pel desgovern actual, que l’única cosa per al que està servint és per a arruïnar la majoria del país, fent mes rics a uns pocs. I tot això amb polítiques totalment oposades a les seues propostes electorals i plegant-se als interessos de les grans empreses i del gran capital, en arravassar-nos drets laborals i socials que tant ens ha costat d’aconseguir.

En la vaga general del 29M, els treballadors i treballadores d’aquest país, érem conscients de la necessitat (això ningú no ho dubtava) que s’escometera una reforma laboral que abordara temes urgents per a aquest país com l’estabilitat en l’ocupació, la formació, la jornada de treball, la productivitat, la inversió en I+D, o els propis mecanismes de negociació col·lectiva i la seua articulació. Avui continuem dient que el 14N hem de secundar la vaga per la situació que travessa aquest país que no ens deixa cap altra alternativa que la contestació més contundent i rotunda que tenim a les nostres mans. No tenim més opció que fer la vaga perquè no escolten. Aquesta vaga no és sols dels treballadors i treballadores, sinó del conjunt de tota la societat. Per això, aquest dimecres no cal anar al treball, no cal dur els xiquets a escola, no hem de consumir, no utilitzem serveis públics, etc. Hem de fer veure al carrer que volem que el Govern d’aquest país convoque un referèndum per tal que tota la societat puga decidir, democràticament, si està a favor o en contra de les polítiques econòmiques que du a terme en aquests moments. Ja que va accedir al poder amb unes propostes electorals i avui governa fent el contrari, seguir únicament el dictat dels mercats i del capital premia la patronal i dóna ales a aqueixa dreta rància i ancorada en el passat i que encara tenim la desgràcia de suportar en aquest país.

El Govern del PP (amb Mariano Rajoy al capdavant) actua de forma unilateral i al compàs que li marquen els mercats i la cancellera Merkel; ens estan duent a una ruïna total del país, destruint el nostre Estat del Benestar que tants anys i tanta lluita ha costat aconseguir. Ens estan llevant la Sanitat Publica, l’Educació, els Serveis Públics, l’atenció per a les persones amb dependència, els nostres salaris i la incipient qualitat de vida que començàvem a gaudir després d’una guerra i 40 anys de dictadura feixista.

Reclamem una reforma fiscal que siga justa amb la ciutadania, des de la qual es puguen solventar els problemes financers que té aquest país. Que es pague pel que un té, que es revisen tots els fraus fiscals que tenim en aquest país, que es talle l’economia submergida i que socialment paguen els polítics corruptes que té aquest país. Que amb la política, des d’una democràcia més real, en aquest país se’ns retorne la il·lusió de la democràcia, tan qüestionada aquests dies per culpa del Govern del PP i la seua política: qui ho havia de dir…

Per tots aquests motius, és fonamental que el 14 de novembre tota la societat seguisca la vaga general, que eixim al carrer i diguem prou!, que no ens roben el futur! Però no solament ho hem de dir al Govern estatal, sinó també al Govern valencià, i també als mercats i, fonamentalment, al sistema del capital. Hem de tenir clar que aquestes polítiques no serveixen per a ningú o, en tot cas, solament serveixen per als especuladors, els mercats i per als feixistes ocults que tenim en aquest país que ens estan llevant la llibertat, la justícia i la sang a la societat en general..

El dia 14 de novembre hem d’eixir al carrer!!!! Des de Comissions Obreres animem tota la classe obrera i treballadora i al conjunt de la societat a secundar la vaga general. Hem de manifestar la nostra protesta perquè aquestes mesures ens afecten a tots i a totes!!!!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any