El País ataca la campanya catalana qualificant-la de poc democràtica

  • En un editorial, acusa Mas de 'caudillisme' i els 'mitjans addictes' de rebre massa subvencions

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.11.2012 - 08:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El País ha publicat avui un editorial, titulat ‘Compte amb el caudillisme‘, atacant la campanya electoral del 25-N. Diu en l’article  que hi ha ‘preocupants dèficits democràtics’ que amenacen de ‘convertir Catalunya en un territori d’afirmacions monolítiques i excloents’.

El diari del grup Prisa critica ‘la insistència en la línia del sobiranisme dels mitjans obertament governamentals Catalunya Ràdio i TV3, que han perdut el caràcter públic’; acusa ‘els mitjans addictes’ de rebre un excés de subvencions i que els ‘mitjans no afectes’ queden fora de la publicitat institucional.

Continua atacant el PSC, per no dur a terme ‘la vigilància democràtica precisa’, i el PP, per ‘una preocupant sordesa centralista’.

Afegeix que no pot ser que un parlament que acaba marqui el full de ruta del parlament que vindrà: ‘No és acceptable que el govern de qualsevol nivell polític es deixi dictar el seu mandat per una assemblea informal, una manifestació per multitudinària que sigui o unes entitats de la pretesa societat civil prèviament subvencionades. I està fora de lloc que el dirigent d’una formació de tant arrelament moderat i democràtic com Convergència i Unió postuli explícitament o implícitament l’ús de mitjans il·legals per assolir els seus somnis, o fiï l’assoliment d’aquests a l’eventual negació de la seva identitat europea’.

I acaba atacant Artur Mas: ‘La deriva de trets caudillistes d’Artur Mas, a qui els seus sondejos atribueixen majoria absoluta, és un perill democràtic. Ja sigui per a pavimentar un estat propi o impropi, la independència o el regionalisme pujolista de costum.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any