Manifest de ‘progressistes’ en favor del president Mas

  • Xavier Rubert de Ventós, Xavier Bru de Sala, Salvador Giner, Juste de Nin, Gabriel Fernández Díaz, Pere Aiguadé, Ferran Requejo o Ferran Mascarell, entre els signants

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.11.2012 - 21:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Personalitats catalanes que es diuen ‘progressistes’ presentaran molt aviat un manifest de suport al president Mas per demanar-li que presideixi el camí cap a l’estat propi, anticipa l’agència Europa Press. Entre els signants hi ha el filòsof Xavier Rubert de Ventós, l’ex-cap de Ciutadans pel Canvi, Pere Aiguadé, o el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en un altre temps vinculats al PSC, explica Catalunya Ràdio. També ha transcendit el nom del catedràtic Ferran Requejo.

Titulat ‘Per un estat propi, la cohesió i el progrés social. Manifest de suport al president Mas’, el text demana a Mas que trenqui les barreres entre els partits polítics catalans i aconsegueixi que tots s’apleguin en el projecte per l’estat propi.

‘Avui més que mai cal sumar esforços perquè Catalunya pugui assolir el futur que decideixin lliurement els seus ciutadans i ciutadanes’, diu el manifest. Els signants recalquen que no s’oposen a la resta de l’estat espanyol, però critiquen ‘les regles de joc’ i asseguren que només amb un estat propi es pot garantir que Catalunya tingui polítiques socials i de transparència avançades, protegeixi la llengua i la cultura pròpies i tingui una administració pública moderna i eficient.

Consideren el moment actual ‘històric’ per a Catalunya i propugnen una Catalunya independent dins la Unió Europea, dialogant, solidària i fraternal amb els ciutadans de l’estat espanyol. L’objectiu, diu el manifest, ha de ser el d’assolir una ‘societat catalana lliure, socialment justa i econòmicament pròspera’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any