El govern català veu ‘posicions diverses’ dins la CE sobre una Catalunya independents

VilaWeb
Redacció
30.10.2012 - 15:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, ha dit que la Comissió Europea no tenia una opinió definitiva sobre una possible independència de Catalunya i que ‘fins a dia d’avui hi ha posicions diverses’ dins l’executiu comunitari. De fet, ho considera lògic perquè encara no hi ha cap plantejament formal per part de Catalunya. ‘D’opinions, n’hi ha diverses i no n’hi ha cap de clarament fixada’, ha constatat Homs, que considera que abans de les eleccions no té sentit demanar un pronunciament formal europeu.

En la compareixença posterior al consell de govern, Homs ha explicat que la prova que hi havia vàries tesis és la diferència de posicionaments entre els comissaris Viviane Reding i Joaquín Almunia, als quals s’hi afegeix el del portaveu del CE, Olivier Bailly.

Avui El País ha filtrat una carta de la comissària Viviane Reding, dient que coincidia amb el punt de vista espanyol, segons el qual Catalunya quedaria fora de la UE si s’independitzés. Després, fonts de la Comissió han insistit a VilaWeb que la posició oficial continua essent la d’esperar una petició formal sobre ‘un escenari precís’. I més tard el portaveu comunitari Olivier Bailly ha dit que Reding parlava en la carta en nom de la Comissió, però que ell no entenia pas que digués que Catalunya quedaria fora de la UE.

Informació relacionada:

La Comissió intenta mantenir la neutralitat sobre la independència de Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any