A València, per un tren viu

VilaWeb
Aramultimèdia / Rafa Cerdà
29.10.2012 - 12:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma ‘Salvem el Tren’ va organitzar el passat dissabte una protesta que va traslladar a València les reivindicacions per un tren Alcoi-Xàtiva modern i adaptat a la realitat del segle XXI.

Els primers protestants van eixir d’Alcoi poc abans de les nou del matí. Vora cent persones van pujar als vagons i van anar recollint al seu pas als demés participants a localitats com Cocentaina, Albaida o Ontinyent. També a Xàtiva, on van haver de fer l’incòmode transbord, es van sumar més participants per fer el tram final fins la capital valenciana.

Entre tots els assistents vam poder vore cares conegudes, com ara els alcaldes d’Alcoi i Ontinyent, Toni Francés i Jorge Rodríguez, la diputada nacional pel PSPV Patri Blanquer, el diputat a Les Corts d’EUPV Lluís Torró, el candidat a l’alcaldia de Xàtiva pel PSPV Roger Cerdà, així com altres edils com ara Manolo Gomícia, Paco Agulló, Paco Blay, Natxo Gómez (tots ells d’Alcoi) i un llarg etcètera.

Una vegada que el tren va arribar a València les pancartes i consignes van escampar l’Estació del Nord. Els vianants preguntaven curiosos de què es tractava i ràpidament se’ls lliurava un fullet amb tota la informació. A les portes de l’estació Ximo Nebot (d’Alcoi) i Marc Pérez (d’Ontinyent) van ser els encarregats de dirigir-se al públic. Tot dos van destacar la necessitat i urgència de no baixar la guàrdia i seguir reivindicant les millores necessàries per la línia, tot just ara que el Ministeri de Foment va assegurar (al menys per aquest any) el manteniment de la línia.

Hi va haver alguns moments de tensió quan alguns membres del PSPV-PSOE de Xàtiva van estendre una pancarta amb les seues sigles. Aquest fet no va agradar a alguns membres de ‘Salvem el Tren’, qui els van demanar que ho retiraren tot i que no van fer cas i van seguir exhibint-la. Cal destacar que cap altre partit, ni tan sols els socialistes d’Alcoi, van emprar aquesta tàctica, atés que ‘Salvem el tren’ és una plataforma ciutadana que no atén a sigles polítiques sinó que es limita a la qüestió del tren.

Acte seguit la comitiva es va traslladar al carrer Xàtiva, a la part de fora de l’Estació del Nord, i van tallar el trànsit durant uns minuts per seguir amb la protesta. Diverses televisions com ara La Sexta i RTVV van estar presents i van captar la notícia, que també va aconseguir cridar l’atenció de la gran quantitat de gent que passava pel carrer a les 12 del migdia en ple centre de València.

Poc abans de 13 i de nou al tren, els membres de ‘Salvem el Tren’ i la resta de la ciutadania que clama per un tren del segle XXI va tornar a pujar als seus vagons per retornar als seus respectius pobles d’origen.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any