ERC respon a Mas que no és la seva crossa i disputarà el vot sobiranista

  • Mas ha dit que el paper d'ERC ha de ser 'd'acompanyament, i no de lideratge', i fa una crida a concentrar el vot sobiranista en CiU · Junqueras compara el paper d'ERC amb el de Bildu al País Basc

VilaWeb
Redacció
22.10.2012 - 20:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha respost l president de la Generalitat i candidat de CiU a les eleccions del 25 de novembre, Artur Mas, que no són la crossa de CiU i que li disputarà el vot sobiranista. Rovira ha contraposat el projecte d’Esquerra al de Mas: ‘Nosaltres enviem un missatge molt explícit: ni fallarem, ni ens tremolaran les cames en el procés de transició cap a la república catalana’.

Mas ha insistit avui a fer un discurs per tenir la ‘majoria indestructible’ de què va parlar aquest cap de setmana passat. En un acte avui a Barcelona, acompanyat de representants de la societat civil i empresarial, ha deixat anar un missatge per concentrar el vot sobiranista, dient que ERC ‘difícilment tindrà un paper de lideratge, sinó d’acompanyament’.

Segons el seu parer, ‘el que és fonamental és que hi hagi una formació que, quan se la miri des de fora, es vegi que sobre les seves espatlles porta el pes principal i està avalada a les urnes’.

Mas ha cridat a concentrar el vot sobiranista en CiU, que ha d’obtenir el suport de gent ‘que no la votaria en circumstàncies normals’, i que després pot tornar al seu partit preferit un cop acabat el procés. En un dinar organitzat per Barcelona Tribuna, Mas ha avisat que el projecte català no es pot liderar des de la ‘fragmentació’.

Avís a Rajoy

D’una altra banda, Mas ha pronosticat que el creixement sobiranista d’Euskadi es reproduirà el 25 de novembre a Catalunya, i ha instat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a prendre’n nota. Mas ha demanat a l’estat que obri els ulls i deixi de negar els problemes, perquè d’aquesta manera no es resoldran. En el cas basc, ha recriminat a populars i socialistes els seus invents per apartar el PNB del poder, i també les il·legalitzacions de partits abertzales. ‘Però al final és un riu que vol recuperar la seva llera’, ha apuntat. ‘I això que passa a Euskadi, passarà a Catalunya. I no passa a Galícia ni a Múrcia”, ha subratllat.

Junqueras compara ERC amb Bildu

Justament avui el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha felicitat Bildu pels 21 escons que ha aconseguit la formació política en les eleccions basques d’aquest diumenge. Opina que l’esquerra abertzale serà decisiva perquè Euskadi faci ‘un salt endavant cap a la independència’. Una situació que ha comparat amb la d’ERC en les eleccions catalanes. Segons Junqueras, Bildu i Esquerra coincideixen tant en la reivindicació de la independència com de la justícia social i ha apuntat que un gran aval el proper 25-N pels republicans serà la garantia que el procés independentista no s’aturi a Catalunya. “PNB i CiU també són comparables. Cap dels dos parla obertament d’independència”, ha afegit

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any