Els estudiants surten al carrer contra les retallades

  • Milers d'alumnes de secundària es manifesten a València i Barcelona en el marc dels tres dies de vaga convocats a tots els centres

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.10.2012 - 14:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers d’estudiants de secundària han sortit aquest migdia als carrers de València i Barcelona protestar contra les retallades en educació, l’augment de taxes i la ‘reforma Wert’. La mobilització s’emmarca en els tres dies de vaga que ha convocat el Sindicat d’Estudiants aquesta setmana, de dimarts a dijous, a tot l’estat espanyol.

A València, la marxa ha sortit de la Facultat d’Història i durant el recorregut, els manifestants han demanat la dimissió del ministre Wert i han cridat consignes a favor d’una vaga general. La manifestació coincideix amb la segona jornada de vaga d’estudiants convocada durant aquesta ‘setmana de lluita’, una vaga que avui ha secundat el 90% dels alumnes segons el Sindicat d’Estudiants.

A Barcelona els estudiants de secundària també han sortit al carrer, rere la pancarta ‘Wert dimissió, en defensa de l’escola pública’. Els estudiants alerten que les reformes del ministre José Ignacio Wert suposaran l’enfonsament de l’educació pública.

Protesten contra la revàlida i la selectivitat, ja que ho consideren una barrera econòmica i acadèmica que impedeix l’accés de tothom a la universitat. També es manifesten contraris a l’augment de taxes de matriculació a la universitat pública i la imposició de taxes a la Formació Professional. Exigeixen la readmissió dels professors públics que han estat acomiadats arran de les retallades i la reassingació dels milions d’euros que el govern de Rajoy ha tret de l’escola pública. Finalment, demanen un subsidi de desocupació indefinit fins que els desocupats tornin a trobar una feina.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any