Otegi, més incomunicat

  • Des d'avui, no pot rebre visites ni rebre ni enviar missatges, cartes o trucades

VilaWeb
Redacció
14.10.2012 - 15:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El líder de l’esquerra abertzale Arnaldo Otegi viu, des d’avui, encara més incomunicat que no aquests últims tres anys, a la presó de Longronyo. La comissió disciplinària del centre penitenciari li ha obert un expedient per haver enregistrat, des da la presó, un discurs amb la seva veu que fou emès aquest dissabte en el gran acte de campanya electoral d’EH Bildu. En el discurs (vídeo), Otegi demanava el vot per a Bildu i citava Catalunya en diverses ocasions.

L’obertura de l’expedient inclou mesures cautelars com la suspenció de les visites de familiars, missatges, cartes i trucades telefòniques. Com a resultat, avui s’ha prohibit la visita de la seva dona, que ja havia viatjat fins a la presó. De moment, no se sap fins quan continuaran aquestes mesures cautelars, que a la pràctica incomuniquen Otegi amb l’exterior. Otegi és a la presó des de 2009 acusat d’haver intentat recompondre la cúpula de Batasuna.

A l’acte central de campanya de Bildu d’aquest cap de setmana hi va participar la Jove Colla dels Xiquets de Vilafranca (video).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any