El Ministeri de Foment espanyol torna a parlar de tancar línies de tren

  • 'Salvem el Tren' convoca una reunió urgent

VilaWeb
Redacció
10.10.2012 - 18:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La recent informació segons la qual el Ministeri de Foment espanyol insisteix en la possibilitat tancar les línies de ferrocarril convencional per les quals circulen menys de 300 trens al mes, que siguen deficitàries i que no estiguen vinculades a la prestació de tràfics considerats de ‘servei públic’, ha alertat encara més els moviments de defensa de la línia Xàtiva-Alcoi, que han convocat una reunió urgent dilluns 15 d’octubre, a les 19.30 h, al Casal Jaume I d’Ontinyent.

La mesura que planteja ara el ministeri forma part del projecte de ‘racionalització de l’oferta ferroviària’ que s’inclou en el Pla d’Infraestructures, Transports i Habitatge (pdf) per al període 2012-2024. L’objectiu de Foment seria ‘satisfer les necessitats de transport de la forma més eficient i sostenible, i amb els recursos adequats’ per a ‘garantir una xarxa ferroviària pública viable’.

La ‘racionalització’ del servei ferroviari tindrà tres parts: la revisió dels serveis de transport amb tren, la dels trens que s’utilitzen i la de la xarxa de línies de tren. Respecte a la xarxa, Foment preveu sotmetre a una ‘anàlisi de viabilitat’ totes les línies de ferrocarril que no són de Gran Velocitat que tinguen poc tràfic i no estiguen vinculades a la prestació de ‘serveis públics’.

El pla detalla que seran susceptibles de tancament les línies que registren menys de 300 circulacions de trens mensuals, que no permeten circular a més de 75 quilòmetres per hora o que tinguen una línia de Gran Velocitat paral·lela que cobrisca la mateixa connexió.

El Ministeri preveu presentar abans que acabe l’any aquesta relació de serveis, que també pot comportar el tancament d’algunes de les actuals connexions. Considera d’interès general el transport amb tren que els ciutadans utilitzen ‘de manera habitual i intensiva’ i que siga ‘eficient des del punt de vista social, econòmic i mediambiental’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any