Fabra crida a la unitat d’Espanya i a ‘abandonar aventures’

  • El president de la Generalitat fa en el discurs del Nou d'Octubre una defensa de l'estat de les autonomies

VilaWeb
Redacció
09.10.2012 - 11:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha fet avui una crida ‘a la unitat i a l’abandonament d’aventures que desorienten el rumb consensuat entre tots els espanyols’. Ho dit en el discurs (pdf) del Nou d’Octubre, en què ha fet una defensa de ‘la plena vigència de la constitució’, afegint que ‘no és temps de tensar les cordes de la convivència política, sinó de generar confiança en l’exterior i, especialment, entre els nostres socis europeus’. També ha fet una tímida demanda de millor finançament per encarar la crisi econòmica.

‘Faig un crida a la unitat i a l’abandonament d’aventures que desorienten el rumb consensuat entre tots els espanyols. Els ciutadans no es mereixen que ningú desvie l’atenció cap a assumptes que no siguen solucionar la crisi contra la qual estem lluitant’, ha declarat, en una referència implícita al procés polític de Catalunya.

I ha continuat així: ‘Reafirme la lleialtat de la comunitat a Espanya, i defenc la seua unitat i la plena vigència de la constitució. El sentit comú i la responsabilitat ens porten a afirmar que no és el moment de plantejar processos constituents: No és temps de tensar les cordes de la convivència política, sinó de generar confiança en l’exterior i, especialment, entre els nostres socis europeus. No podem tirar per terra més de trenta anys viscuts en convivència pels espanyols, en què hem gaudit de les majors cotes de llibertat i sensibilitat autonòmica’.

Millor finançament

El cap del Consell ha defensat el model autonòmic vigent, i aprofitat la intervenció també per demanar que es defineixin amb claredat les competències de les administracions.

I ha fet una tímida demanda d’un millor finançament: ‘En la Generalitat, hem hagut d’implantar dures mesures d’ajust i racionalitzar el gasto. Tots hem assumit sacrificis, tant les administracions com els ciutadans. Per això, entenc el criteri d’austeritat que des del govern s’ha marcat. Però, eixe esforç ha d’anar compensat per un finançament autonòmic equitatiu, que permeta atendre les necessitats de tots els ciutadans.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any