‘O ara …o mai!’, homenatge popular a Joan Fuster a València

  • En el 30è aniversari del gran aplec de les 'Normes del 32' a la plaça de bous de Castelló i en el 50è de 'Nosaltres, els valencians'

VilaWeb
Redacció
09.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els actes del Nou d’Octubre es tancaran enguany amb un homenatge popular de la ciutat de València a Joan Fuster, ‘O ara… o mai!‘, que han organitzat la plataforma Castelló per la llengua i la Comissió 9 d’octubre. L’acte, conduït per l’actor Josep Manuel Casany, consistirà en uns quants textos de Joan Fuster sobre la seva pròpia vida i la seva obra escenificats al teatre Micalet per membres de l’Associació d’actors i actrius professionals valencians.

Una actuació del cantant Miquel Gil tancarà una jornada reivindicativa sense parlaments polítics.

Toni Gisbert, coordinador de l’acte, ha manifestat a VilaWeb que, sabent que les institucions valencianes no farien cap mena d’homenatge a Joan Fuster, sens dubte un dels assagistes més importants europeus de la segona meitat del segle XX, l’han preparat ells aprofitant la coincidència del trentè aniversari del gran aplec commemoratiu de les ‘Normes del 32’ a la plaça de bous de Castelló (1982), en què Fuster va participar (vídeo), el cinquantè de ‘Nosaltres, els valencians’, el norantè del seu naixement i el vintè de la seva mort.

La idea de l’acte serà la mateixa del que es va fer a Castelló fa uns quants mesos: recordar, alhora, l’aplec de la plaça de bous del 82 i el pensament global i nacional de Joan Fuster. Per tant, es combinaran algunes projeccions de l’aplec i del discurs que Fuster va fer-hi amb una selecció de textos seus que ajuden a entendre la seva pròpia vida i la seva obra. En seran els intèrprets els actors Paco Alegre, Pilar Almeria, Francesc Anyó, Pepa Juan i Albert Iborra.

Les entrades costaran cinc euros, i els organitzadors fan comptes d’omplir el teatre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any