Vilafranca guanya el concurs amb el castell total

  • Descarreguen per primera volta en la seva història el 4 de 9 net, i també el seu cinquè 2 de 8 net · Les colles de Valls descarreguen el 5 de 9 amb folre · Crits d'independència a la plaça de bous de Tarragona

VilaWeb
Redacció
08.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Castellers de Vilafranca són els guanyadors del 24è Concurs de Castells de Tarragona després d’haver descarregat dos castells imponents: el 2 de 8 net i el 4 de 9 net, el primer que descarregaven de la seva història. Abans van carregar el 3 de 9 amb folre i agulla i el 4 de 9 amb folre i agulla. Les dues colles de Valls també van picar molt alt: van descarregar, totes dues, el 5 de 9 amb folre i el 9 de 8. La Vella va ensopegar amb el 4 de 9 amb agulla. Finalment, les dues colles de Valls van acabar empatades a punts en els llocs segon i tercer.

Els verds van començar el concurs amb dos contratemps, perquè van carregar el 4 de 9 amb folre i agulla i el 3 de 9 amb folre i agulla, dos castells monumentals que tenen molt apamats, però no van reeixir a descarregar-los. En canvi, les dues colles de Valls, la Joves i la Vella, van començar amb molta força descarregant totes dues el 5 de 9 amb folre i el 9 de 8. Finalment, tanmateix, els Castellers de Vilafranca van afermar-se com a favorits descarregant un 2 de 8 net, el cinquè de la seva història, d’una manera impecable.

Ara, el pinyol del concurs, i el millor castell vist aquesta temporada i aquests últims anys, fou el 4 de 9 net, que els verds havien carregat més d’una vegada, però mai descarregat. Els castellers anomenen aquesta construcció el castell total, per la gran dificultat i per la bellesa de l’execució: són nou pisos sense cap folre, nets. Fins ahir solament l’havien descarregat els Minyons de Terrassa i la Joves de Valls. I ahir també els Castellers de Vilafranca, que el van descarregar sense que el castell patís gens.

També van actuar ahir la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants, els Castellers de Barcelona, els Castellers de Sabadell, els Castellers de la Vila de Gràcia, els Xiquets de Reus i els Castellers de Lleida. Abans de començar el concurs la plaça va esclatar amb crits d’independència.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any