El PNB guanyaria a Euskadi i el PP a Galícia, segons el CIS

  • EH Bildu quedaria segona força i Alternativa Galega de Esquerda, de Manuel Beiras, aconseguiria el primer representant

VilaWeb
Redacció
05.10.2012 - 13:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) ha avançat els resultats de l’última enquesta sobre intenció de vot a Euskadi i Galícia, que indiquen que el PP gallec aconseguiria revalidar la majoria absoluta, amb 38 escons, i que el PNB guanyaria a Euskadi.

L’enquesta indica que el PP gallec i el BNG mantindrien els seus escons i IU-EU, amb el nom d’ Alternativa Galega de Esquerda, aconseguiria un diputat al Parlament de Galícia. Per contra, el  PSdG-PSOE baixaria, obtenint entre 23 i 24 escons. Segons l’enquesta preelectoral del CIS, Alternativa Galega de Esquerda aconseguiria el seu diputat a la Corunya.

A Euskadi, el PNB guanyaria, però baixant de 30 escons a 27. EH Bildu n’aconseguiria entre 21 i 22, situant-se com a segona força política. El PSE-EE i el PP baixarien uns quatre i onze representants, respectivament, i es quedarien amb 14 el PSE, i entre 9 i 10 el PP. Finalment, UPyD podria perdre el seu diputat.

Euskadi i Galícia han entrat a mitjanit en campanya electoral, i les eleccions parlamentàries seran el dia 21 d’octubre, en tots dos casos arran convocades anticipadament. Les d’Euskadi seran les primeres sense ETA, que el dia 20 d’octubre farà un any que va anunciar que deixava definitivament l’activitat armada. L’altra gran particularitat dels comicis bascos és la presència de l’esquerra abertzale, que hi concorre sota la coalició EH Bildu (amb Eusko Alkartasuna, Aralar i Alternatiba). A Galícia, el PP d’Alberto Núñez Feijóo fa comptes de revalidar la majoria.

Opinions contudents:

Mariano Ferrer: ‘La qüestió identitària serà important en la campanya electoral basca’

Lois Rodríguez: ‘És impossible d’aventurar si guanyarà el bloc de dretes o d’esquerres a Galícia’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any