Un detingut acusat de voler fer una matança a la Universitat de les Illes Balears

  • La policia sospita que volia cometre una massacre com la de Columbine

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.10.2012 - 12:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola ha detingut un jove de 21 anys acusat de voler fer esclatar explosius a la Universitat de les Illes Balears. Segons la policia, ahir fou detingut just en el moment que rebia 140 quilos d’explosius que havia adquirit a través d’internet. En el seu diari personal i en els documents intervinguts en el seu domicili, el detingut manifestava l’odi que sentia envers la societat, especialment els estudiants universitaris. I hi explicava que havia pres la seva decisió de col·locar estratègicament bombes plenes de metralla al recinte universitari, assumint la possibilitat de suïcidar-se.

La investigació policíaca va començar fa cinc mesos, quan es van detectar a internet comentaris en què el detingut manifestava la simpatia pels dos assassins de la matança de Columbine. En el seu bloc va publicar textos en què parlava de l’afició per les armes, la vestimenta i l’aïllament social dels autors dels fets de Columbine. De fet, aquest aïllament el va portar a situacions de marginació escolar, i fins i tot havia enviat una carta intimidatòria al seu centre educatiu.

Durant aquests mesos d’investigació, el noi va intentar diverses vegades adquirir armes de manera il·legal, segons la policia. No ho va aconseguir, i va sol·licitar permís de tinença d’armes a la institució corresponent. Però tampoc no va obtenir la llicència. El seu últim objectiu era aconseguir una gran quantitat de material explosiu i químic. Els investigadors van comprovar que havia comprat materials a través d’internet per a la fabricació de bombes casolanes. Ahir al matí havia d’arribar-li el material, i els agents el van detenir en el mateix moment.

El detingut ja havia adquirit prèviament eines per manipular els tubs amb què pretenia armar les bombes i que també servien per forçar panys i robar armes en establiments que ja tenia controlats, segons que havia deixat escrit en el seu diari personal. En aquest diari també havia anotat el propòsit de sembrar de bombes la Universitat de les Illes Balears i fer una matança de repercussió similar als autors dels fets de Columbine, fins i tot preveient la possibilitat del suïcidi.

La Rectora de la UIB, Montserrat Casas, ha comparegut per enviar un missatge de tranquil·litat, i ha dit que, tot i la preocupació generada per la notícia, el campus i les seus funcionen amb normalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any