Les pífies històriques de les enquestes de la Razón

  • L'observatori de mitjans Mèdia.cat publica un recull de pífies d'aquest diari

VilaWeb
Redacció
01.10.2012 - 12:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’última enquesta de la Razón sobre les eleccions al Parlament de Catalunya, que preveu una pèrdua de fins a quatre escons de CiU, dista força dels resultats de la resta d’enquestes. No és la primera vegada que les enquestes de la Razón es posen en dubte. Ara Mèdia.cat, observatori crític de mitjans, ha fet un recull de les ‘pífies històriques’ de les enquestes d’aquest diari.

L’anàlisi de Mèdia.cat constata que és en els territoris amb formacions de no obediència espanyola on la Razón erra més els resultats. L’enquesta de les eleccions basques del 2009 sobrerepresentava ‘els partits amb matriu estatal’, tot i preveure la dinàmica general. En el cas de les eleccions al Parlament de Catalunya del 2010, no va diferir gaire de la resta de mitjans, si bé va ser el mitjà que menys opcions va donar a Solidaritat.

En els comicis a les Corts Valencianes de l’any passat, les enquestes de la Razón apuntaven a una forta pujada del PP i una tendència a la baixa de Compromís i EUPV, que finalment van créixer més d’un 50%. en vots.

La ‘pífia monumental’, diu Mèdia.cat, va ser en els últims comicis al parlament basc: va augurar que el PP seria la primera força, tot i que finalment va quedar en quarta posició.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any