Qui va votar la resolució del parlament sobre el referèndum?

  • Maragall trenca la disciplina de vot · Ferran Falcó vota però no és registrat per error tècnic · Dolors Batalla i Josep M. Pelegrí no poden assistir al ple

VilaWeb
Redacció
28.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir la resolució pactada per CiU i ERC (pdf) que proposa de fer, prioritàriament, una consulta sobre l’estat propi la pròxima legislatura. També van votar-hi a favor ICV-EUiA i SI, Joan Laporta i Ernest Maragall, que va trencar la disciplina de vot.

Els socialistes,es van abstenir i van presentar la seva resolució sobre el dret de decidir, que va ser desestimada.

Ernest Maragall va tornar a trencar la disciplina de vot també votant a favor de la proposta que va fer ICV-EUiA per a la celebració d’un referèndum, però que no va prosperar. Maragall tenia la consigna del partit d’abstenir-se, però va decidir desmarcar-se del seu grup per dues vegades, tot i que ho va avisar prèviament. El vice-president segon del Parlament, Higini Clotas, no va votar cap de les resolucions presentades. A més, les diputades Marina Geli i Agnès Pardell, probablement per error, es van abstenir en el punt de la proposta del PSC que parlava de realitzar una consulta en el marc de la llei.

Per altra banda, Ferran Falcó va ser el diputat de CiU que no va votar la resolució pactada per CiU i ERC tot i ser a l’hemicicle. De fet, segons va explicar ell mateix a VilaWeb, va votar favorablement però per un error tècnic del sistema de votació no es va registrar el seu vot. A més, ni la secretària de la mesa per CiU, Dolors Batalla, ni tampoc el conseller Josep Maria Pelegrí no van poder assistir al parlament i, per tant, no van participar a les votacions del debat de política general.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any