SI presentarà una declaració formal d’independència al parlament

  • Solidaritat retira la bandera espanyola de l'hemicicle, però els responsables de la cambra la tornen a hissar poc després

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.09.2012 - 09:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Solidaritat Catalana per la Independència ha anunciat que presentarà una declaració formal d’independència al debat de política general del parlament, ‘que serà el full de ruta per proclamar l’estat català aquesta legislatura’. Uriel Bertran ha dit que SI es comprometia amb la manifestació d’ahir i ha recordat que a la marxa independentista hi havia 86 diputats del parlament: ’86 diputats que podem, demà mateix, fer una declaració formal que signifiqui la proclamació de l’estat català’. ‘Nosaltres no fallarem, ara el repte el tenen els partits: si volen ser al costat del poble o al costat d’Espanya’.

Aquest matí els diputats de SI han accedit a l’hemicicle del Parlament de Catalunya i han procedit a arriar la bandera espanyola que el presideix en companyia de la senyera. Els diputats han fet pública una declaració on afirmen que ‘respectem la bandera del Regne d’Espanya com a símbol de la Nació espanyola, però ja no pot, per més temps, imposar-se sobre la  Nació catalana, que per decisió del poble vol esdevenir sobirana’.

Poc després, però, els responsables de la cambra han tornat a hissar la bandera. En aquest sentit, Alfons López-Tena ha recordat que ‘legalment no hi ha cap obligació de tenir la bandera espanyola a l’hemicicle’, i que si CiU havia decidit posar-la i ara tornar-la a hissar era perquè ‘aquesta és la seva transició nacional i el seu projecte’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any