Els dirigents de CCOO i UGT també aniran a la manifestació

  • També ho farà la patronal Cecot, però no Foment del Treball ni Pimec

VilaWeb
Redacció
09.09.2012 - 11:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els dirigents dels sindicats majoritaris de Catalunya s’uniran a la manifestació de la Diada de l’Onze de setembre organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a favor de la independència. El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i el seu homòleg a la UGT, Josep Maria Álvarez, han afirmat que assistiran a la manifestació, i també ho farà el president de la patronal vallesana Cecot, Antoni Abad. En canvi, no hi participaran els presidents de Foment del Treball ni de Pimec, Joaquim Gai de Montellà i Josep González.

Gallego ha argumentat que el sindicat vol expressar el malestar dels treballadors per les polítiques de retallades de CiU i ‘reivindicar les possibilitats d’aprofundir en l’autogovern i posar-lo al servei de les persones’. ‘Hem de reivindicar una Catalunya amb més drets nacionals però també més drets socials’, ha afegit.

Álvarez ha dit que ara mateix ‘el més important és que es vegi que Catalunya està unida, forta i potent’ i el govern entengui que necessita un canvi de profunditat en el sistema de finançament. ‘Hem de parlar d’una nova relació fiscal entre Catalunya i Espanya. El procés d’involució de l’autonomia i l’autogovern s’ha de parar, Catalunya no pot renunciar a això’, ha afegit.

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, també assistirà a la manifestació per reclamar un millor finançament de Catalunya: ‘El tema de fons i sobre el qual hi ha grans consensos en el món empresarial és que Catalunya necessita un altre tipus de finançament’. Segons Abad, la manifestació anirà encapçalada per una pancarta independentista però també per una bandera que “permet a tots els catalans d’assistir-hi”.

Els dirigents de Foment del Treball i de Pimec, Joaquim Gai de Montellà i Josep González, no assistiran a la manifestació. González ha manifestat el seu desig que vagi molta gent a la marxa, però ha explicat que no hi participaria perquè “hi ha el risc que no hi hagi un missatge clar” i es puguin confondre les reclamacions per la independència i les del pacte fiscal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any