Macroconcert a Palma en defensa de la platja de la Ràpita i el Trenc

  • Hi participen Antònia Font, Ocults i una desena de grups mallorquins més, en benefici de la campanya del GOB contra la urbanització de l'espai natural

VilaWeb
Redacció
06.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tot va començar el 29 d’abril d’enguany, quan milers de ciutadans de Mallorca es van unir a la Ràpita per una causa conjunta: protegir el territori verge que encara queda en aquesta zona tan emblemàtica, perquè el Consell de Mallorca pretén urbanitzar-la. El GOB fou el dinamitzador d’una gran cadena humana que va recórrer la platja de la Ràpita i el Trenc i que va demostrar que una gran part de la població era contrària a la destrucció del territori, protegit des de feia trenta anys.

Ara són els artistes i músics de Mallorca, els qui responen a la lluita ciutadana, amb el ‘Festival Salvem sa Ràpita, tot està en joc’, que es fa avui a  les 20.30 a l’Auditòrium de Palma. Arran de les nombroses sol·licituds per participar-hi, al final s’ha hagut de delimitar a una dotzena d’actuacions musicals: Antònia Font, Cap Pela, Carlos Garrido, Doctor Martín Calvo, HYDE XXI, L. A., L’Équilibriste, Ocults, Son and the holy ghosts, Sterlin, Vacabou i Wonderbrass.

Amb cartell 100% mallorquí i l’actor Toni Gomila de conductor, el festival també inclou l’actuació de Glosadors de Mallorca i de l’irreverent Leo Bassi, per completar tres hores amb un to clarament reivindicador, però també festiu.

L’entrada és de vint euros, que es destinaran íntegrament a les campanyes del GOB per a salvar espais naturals que actualment són en perill. Els músics, de fet, hi actuen de franc.

Per l’entitat ecologista, ens trobem al començament de la lluita. De moment, encara s’han de fer molts passos burocràtics per poder edificar a la zona amenaçada i, per tant, encara hi ha esperança de poder aturar aquestes accions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any