Núria de Gispert: ‘Si els diputats cobren menys de 3.000 euros, ja no sé com anirem’

  • S'ha lamentat que el sou dels diputats sigui el mateix que fa vuit anys · SI li recorda la seva proposta de rebaixa de sous, de 5 milions d'euros anuals, i detalla què cobren els parlamentaris

VilaWeb
Redacció
05.09.2012 - 13:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, ha dit avui en declaracions a Rac-1 que ‘l’any 2003 jo cobrava 3.000 euros com a diputada. Actualment, un diputat ras també cobra 3.000 euros, i han passat vuit anys. Quan es parla d’abaixar el sou als polítics… Si els abaixem més, ja no sé com anirem.’ Les crítiques a les xarxes socials no s’han fet esperar.

Les declaracions de De Gispert arriben pocs dies després de les paraules del diputat del PP per Orense, Guillermo Collarte, que es va queixar en una entrevista a ‘La Voz de Galicia’ que amb els 416 euros que guanya de regidor, els 4.200 euros que cobra com a diputat i els 290 euros de funcionari de la Junta de Galícia, ‘les passa bastant magres’.

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha reaccionat a les declaracions de Núria de Gispert dient que ‘té sobre la taula’ la proposta de rebaixa del sou dels diputats presentada per aquesta formació fa més d’un any, una proposta rebutjada per la presidenta i tota la mesa del parlament.

En el text presentat per SI, amb unes mesures que representarien l’estalvi a les finances públiques de cinc milions d’euros anuals, també es detalla el sou de tots els diputats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any