Les illes Malvines aproven fer un referèndum el març de 2013 sobre la sobirania

  • El territori britànic és reclamat per l'Argentina

VilaWeb
Redacció
02.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell executiu de les illes Malvines (Falkland, en anglès) ha aprovat convocar un referèndum el març de 2013 sobre la sobirania de l’arxipèlag, per ‘resoldre la qüestió de l’estatus polític’. La comissió electoral del Regne Unit, segons el consell, ajudarà en el desenvolupament i en la forma que adoptarà la pregunta que se sotmetrà a consulta. ‘El vot s’ha planejat per al març de 2013 i el dia exacte, el determinarà el cap de l’executiu, Keit Padgett, en consulta amb els membres de l’assemblea legislativa’, explica en un comunicat el consell. La intenció, diu Padgett, ‘és enviar un missatge a la comunitat internacional’.

Al referèndum, hi podran participar els habitants més grans de divuit anys que resideixin legalment a les illes. ‘Una vegada que es verifiquin els vots, les paperetes de totes les circumscripcions es barrejaran i el resultat s’anunciarà com un vot de tota l’illa’, detalla la nota.

L’Argentina reclama al Regne Unit la sobirania de les illes Malvines, annexionades el 1833. El 1982, tots dos països van entrar en una guerra per l’arxipèlag que es va saldar amb la mort de 649 militars argentins, 255 de britànics i tres civils.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any